perjantai 26. kesäkuuta 2015

Tästä se lähtee - Amalian perheen pihakeittiö

Olemme asuneet tässä talossa jo kuusi vuotta ja alusta asti on ollut selvää, että terasimme on liian pieni. Piti mennä näin monta kesää, kun saimme vihdoin päätettyä minkälainen terassin jatke meille tulee. 
Välillä on suunniteltu tavallista terassia ja välillä pergolaa, mutta ihan kunnon pihakeittiöstä en uskaltanut edes haaveilla. Nyt meille on kuitenkin pihakeittiö tulossa ja olen ihan täpinöissäni.


Muuttolaatikko oli jo pakattu, vaikka perustuksia vasta tehtiin. Postausaiheita on sata jonossa sisustuksesta muihin puuhiin ja juhliin. Vältän käyttämästä sanaa kesäkeittiö, koska sitä on tarkoitus hyödyntää muulloinkin. Vähän myös keittiö sana karvastelee, koska valtaosin se on ihan muuta kuin kokkauspaikka.

Inspiraation lähteenä on ollut Olotar:









Emme rakenna pihakeittiötä itse. Miehen ja appiukon taidot ehkä riittäisivät, ovathan rakentaneet meille ainakin liiterin ja tehneet aiemmassa talossa remonttia, mutta versus ammattilaisen tekemäksi - itse tekemän hintaero oli niin pieni, että omalle (miehen) vapaa-ajalle on annettava myös oma arvonsa. Hyödyt ammattilaisella teettämisessä on mm. edullisempien tarvikkeiden saaminen joka kompensoi työn kustannuksia huomattavasti. Lisäksi ainakin meidän rakentajalta tulee välillä hyviä ehdotuksia ja näkemyksiä erilaisista rakentamisratkaisuista, jotka eivät ehkä itsellä tule mieleen.





2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla jään seuraamaan. Meilöä on mökillä hyvin samantyylinen kesäkeittiö, pulpettikattoinen.
    Mukavaa viikonloppua ja suunnittelua sekä rakentamisen iloja!
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Vau! Mielenkiintoista! Kiinnostaa todella...

    VastaaPoista